Jump to Navigation

nieuwe ouders

Informatie voor ouders die op zoek zijn naar een school voor hun kind

In ons onderwijsstelsel hebben scholen een zekere vrijheid om te bepalen wat zij belangrijk vinden om aan kinderen te leren en de manier waarop ze dat doen. Natuurlijk zijn alle scholen gebonden aan de wettelijke kaders en de door de regering vastgestelde kerndoelen. Onze keuzes in hoe we de dingen aanpakken, kunt u in onze schoolgids terugvinden. De Bosweide is een eigenzinnige school en wil dat graag blijven.

We nodigen nieuwe ouders graag uit om onze school te bezoeken.
U kunt de school in bedrijf zien en zo ervaren of O.B.S. De Bosweide een school is waar uw kind zich thuis kan voelen en gelukkig zal zijn. Kinderen, leerkrachten en ouders creëren samen de sfeer die kenmerkend is voor O.B.S. De Bosweide. Vriendelijkheid hebben we hoog in het vaandel staan; daarmee leven wij vóór hoe we graag met elkaar om willen gaan.
De schoolgids geeft belangrijke informatie. Wij nodigen u van harte uit te reageren als u vragen, opmerkingen of suggesties heeft na het lezen van de gids.

Wij kiezen in het onderwijsleerproces bewust voor een ontdekkingsreis.
We weten heel goed waar we heen willen, waar we uit willen komen, en maken de reis erheen met onze keuze minstens zo belangrijk. Niet alles loopt via de gebaande wegen van methodes en lesprogramma’s. Steeds vaker maken wij eigen keuzes op ontwikkelingsgerichte wijze. Nieuwsgierigheid, verbeeldingskracht en goede vragen stellen staan bij ons handelen centraal.

Voor het aanmelden van uw kind, kunt u een afspraak maken voor een rondleiding en /of inschrijving. Tijdens de rondleiding kunt u zien hoe het onderwijs er bij ons op school in de praktijk uit ziet. Voor onze organisatie is het prettig als u uw kind inschrijft als hij/zij drie jaar is geworden. Wij hebben geen wachtlijst.

Tel: 0180 417 728

Email: Karin.van.der.Hoek@ozhw.nl

 Main menu 2

door WEBafdeling.